24/05/2024
10.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

(video) Më 13 prill u mbajt simpoziumi më i madh i oftalmologjisë në Maqedoni

Më 13 prill 2024, në Hotel Double Three-Hilton në Shkup u mbajt simpoziumi më i madh i o!almologjisë në Maqedoni, me titull “Të rejat në o!almologjinë në Maqedoni dhe në botë”.Ky simpozium u organizua nga grupi më i madh i spitaleve të syve në Maqedoni, Promedika dhe Sistina Ophthalmology. Grupi ka dy spitale të syve (në Shkup) dhe katër qendra diagnos$ke (Kumanovë, Manastir, Tetovë dhe Shtip), përveç kësaj ai ka një ekip prej 14 okulistësh specialistë të lartë dhe 10 mjekë specializant.Të gjithë oftalmologet në Maqedoni, përfshirë mjekët e specializuar në oftalmologji, paten mundësi të marrin pjesë në këtë ngjarje. Është e rëndësishme të theksohet se përveç ligjëruesve nga Maqedonia, kishte edhe ligjërues nga vendet fqinje dhe nga Evropa.Vizitorët paten mundësinë të shohin metodat dhe përparimet më të fundit në kirurgjinë e kataraktës, kirurgjinë refractive kirurgjine retinale dhe oftalmologjine pediatrike.

Si segment i veçantë i këtij simpoziumi mund të veçojmë “VET LAB” të organizuar si punetori ku pjesëmarrësit e regjistruar paten mundësinë të provojnë injeksionet më moderne për trajtimin e degjenerimit makular të syrit u shpreh Ilir Osmani . TV KOHA

Të fundit