7 marsi, ASH-ja numëron dështimet e arsimit shqip – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

7 marsi, ASH-ja numëron dështimet e arsimit shqip

Në një konferencë për media, zëdhënësja e Aleancës për Shqiptarët ka numëruar dështimet dhe problemet me të cilat përballet arsimi në gjuhën shqipe, në Maqedoninë e Veriut, 133 vite pas hapjes së shkollës së parë shqipe, raporton TV21.

Ilire Dauti tha se 133 vite, pas hapjes së mësëjtores së parë në Korçë, shqiptarët në Maqedoni nuk kanë të drejtë të mësojnë në gjuhën e tyre amtare.

Dauti shtoi se kjo festë do ishte më kuptimplotë në momentin kur nuk do të kishim raste që fëmijëve tu cenohet dhe ndalohet mësimi në gjuhën shqipe. Ajo përmendi rastin e Velesit, Manastirit vende këto nxënësve shqiptarë nuk u lejohet mësimi në gjuhën shqipe.

#7marsi, #ASH-ja numëron dështimet në arsimin shqip

#7marsi, #ASH-ja numëron dështimet në arsimin shqip

Geplaatst door TV21 op Zaterdag 7 maart 2020

Related posts

Murseli dhe Sela: Do ketë subvencione për gratë që merren me arte-zanate

Televizioni Koha

MPB-ja regjistron 437 shkelje për mos-mbajtje të maskës mbrojtëse

Televizioni Koha

Fëmijët e çerdhes Rea vizituan Televizionin Koha

Televizioni Koha

Leave a Comment