Ahmeti detyroi Zaevin të tregon që do të ketë Kryeministër Shqiptar – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Ahmeti detyroi Zaevin të tregon që do të ketë Kryeministër Shqiptar

Në pyetjen e drejtuar nga gazetarët për Kryeministrin shqiptar, lideri i BDI-së Ali Ahmti nuk u përgjigj duke i lënë vendin Zaevit që ai të tregon që RMV do të ketë edhe kryeministër shqiptar, njofton Flaka

Ahmeti foltoren ia lëshoi liderit të LSDM-së Zaevit. E Zaevi bëri të ditur se ai do të jetë kryeministër i shtetit në mandatin e plotë, por në 100 ditëshin e fundit të qeverisë, qeveria do të drejtohet nga Kryeministër Shqiptar.

“Sot e përfunduam këtë marrëveshje dhe të gjitha atributet i prezantuam. Në vetë marrëveshjen, BDI ka treguar madhështi dhe guxim për ardhmërinë e të gjithë qytetarëve dhe shtetit. Gjatë këtij guximi, është konstatuar që unë ta kem nderim të jem kryeministër me mandat 4-vjeçar. Pjesë e marrëveshjes është edhe shfuqizimi i qeverisë teknike për çka edhe VMRO-DPMNE që të japë mbështetje. Për shkak të kësaj madhështie të BDI-së, tregova madhështi që në 100 ditët përpara zgjedhjeve të emërohet kryeministër i propozuar nga BDI”, tha Zaev.

Sipas marrëveshjes, qeveria do të drejtohet edhe nga një shqiptar në fund të mandatit, në 100 ditët e fundit para mbajtjes se zgjedhjeve të ardhshme parlamentare.

Ahmeti tha se e uron Zaevin për vendimin e guximshëm që të ketë 100 ditë kryeministër shqiptar.

Zaev njoftoi që me BDI por edhe VMRO-DPMNe janë dakorduar që të hiqet nga ligjet qeveria e Përzhinos, pra në të ardhmen nuk do të kemi qeveri teknike për organizim të zgjedhjeve.

Në lidhje me ndarjen e resorëve, partitë do të njoftojnë në ditët në vazhdim. Flaka

Related posts

Gjermanët të interesuar të riinvestojnë në Maqedoni të Veriut

Televizioni Koha

Jo vetëm pasaportat, në MPB mungojnë edhe lejet për vozitje

Televizioni Koha

Qeveria i shton masat: Mbyll qendrën e skijimit në Mavrovë dhe kalimet kufitare me Shqipërinë

Televizioni Koha

Leave a Comment