Nëna e dy fëmijëve bëhet personi i parë në SHBA që merr vaksinën eksperimentale kundër koronavirusit – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Nëna e dy fëmijëve bëhet personi i parë në SHBA që merr vaksinën eksperimentale kundër koronavirusit

 

Studiuesit në SHBA kanë nisur përdorimin eksperimental të një vaksinë kundër koronavirusit.

Vaksina është krijuar në kohë rekorde pas shpërthimit të virusit nga Kina derisa është përdorur në vullnetarë.

“Ne të gjithë ndihemi të pafuqishëm. Kjo është një mundësi e madhe për mua për të bërë diçka në këtë drejtim”, tha Jennifer Haller, 43 vjeçe nga Seattle, e cila mori vaksinën.

Ajo është nënë e dy adoleshentëve dhe ‘ata mendojnë që është gjë e mirë” që ajo u bë pjesë e studimit.

Vaksina do të testohet në 45 vullnetarë.

Dhjetëra ekipe të hulumtuesve në mbarë botën janë duke bërë të pamundurën që të prodhojnë vaksinën kundër COVID-19, që po vazhdon të përhapet me shpejtësi të madhe nëpër botë.

Related posts

LD parashtroi propozim-ligj për një njësi zgjedhore

Televizioni Koha

SHGM: Rëndësia e gazetarisë së pavarur dhe profesionale është bërë më e rëndësishme se kurrë

Televizioni Koha

RMV, shkolla në Reçicë, pritet të përfundoje para zgjedhjeve lokale 2021

Televizioni Koha

Leave a Comment