Nesër fillon muaji i shenjtë i Ramazanit, koha e syfyreve dhe iftareve (Tabelat) – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Nesër fillon muaji i shenjtë i Ramazanit, koha e syfyreve dhe iftareve (Tabelat)

Nesër më datë 24 prill do të filloi muaji i madhërishëm i Ramazanit.

Drejtuesit e komunitetit mysliman në Shqipëri, Kosovë, Maqedoninë e Veriut si dhe trevat e tjera, përfshirë diasporën njoftuan se agjërimi do të nis nga e premtja.

Sipas kalendarit mysliman, muaji i Ramazanit fillon më 24 prill dhe dita e parë e Fiter Bajramit është me 24 maj. Sipas fesë islame, agjërimi në Islam nënkupton abstenimin apo “me u përmbajte nga një veprim”, por konsiderohet edhe si muaji i lutjeve ndaj Allahut, harmonisë dhe solidaritetit.

Do të mbetet të shihet nëse deri atëherë, do të kalojë edhe izolimi nga pandemia COVID19. Ajo që dihet deri tash është se xhamitë dhe kishat kanë mbyllur për besimtarët vaktet e lutjeve.Më poshtë e gjeni vaktinë e Ramazanit për Kosovën për këtë vit.

Related posts

Maqedoni: Donacion nga Katari për përballje me Covid-19

Televizioni Koha

Komunat e prindërit: MASHTI të përmbushë detyrën ligjore për pajisje të nxënësve me libra

Televizioni Koha

Ali Ahmeti i vendosur: BDl do fitojë zgjedhjet

Televizioni Koha

Leave a Comment