23/09/2023
33.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Serbia publikon datat se kur do të hapen kufijt, aeroporti, restorantet dhe bizneset e tjera

Presidenti Serbisë, Aleksandër Vuçiq ka njoftuar mbrëmë në televizonin “Pink” se nga dita e martë do të aplikohen masa të reja të lëvizjes. Sipas tij, ora policore shkurtohet dhe vlenë nga ora 18.00 dhe çdo 3-4 dita do të shkurtohet deri më 3 maj kur edhe do të hiqet plotsisht.

Nga 27 Prilli hapen të gjitha Lokalet dhe Veprimtarit Afariste jashta qendrave tregëtare të cilat nuk kanë hapsirë më shum se 300 M2 përvshirë Berberat, Frizeret dhe Fitnes Klubet. Nga 3 Maji hapet Aeroporti i Beogradit por me masa rigoroze kontrollimi shëndetsorë. Nga 3-10 maj mundë të hapen restorantet dhe kafiteritë.

Nga 3 Maji hapet çdo kufi në drejtim të shteteve të cilat edhe hapin kufijt në drejtim të Serbisë por me masa kontrollimi shëndetsorë.

Ai u shpreh se po lufton se si të rrit ekonominë e vendit e cila sipas tii në vitin e ardhshëm do të jetë më e mira në Evropë dhe brengoset për pagat e njerëzve. Sipas tij pagesa prej 100 euro për qytetarët mbi 18 vjeç mundë të bëhet më 11-12 maj të këtij viti.(INA)

Të fundit