Shumica e qytetarëve në Maqedoni mund të marrin ndihmë një herë nga shteti deri në 10,000 denarë - Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Shumica e qytetarëve në Maqedoni mund të marrin ndihmë një herë nga shteti deri në 10,000 denarë

Një grup i ri i masave që do të rrisin konsumin publik dhe personal është duke u përgatitur nga Qeveria, si pjesë e paketës së tretë të masave për të shpëtuar ekonominë e Maqedonisë.

Një nga opsionet është që qytetarët të marrin para për të rritur konsumin personal, i cili, sipas Bankës Kombëtare, do të ulet ndjeshëm këtë vit.

Siç ka mësuar TV 24, janë duke u marrë në konsideratë disa variante, ndërsa për masën janë planifikuar rreth 70 milion euro.

Rastet sociale, të papunët, të rinjtë dhe veçanërisht studentët, mund të marrin një ndihmë financiare një herë, e cila sipas disa vlerësimeve mund të arrijë deri në 10,000 denarë.

Përveç stimulimit të konsumit privat, masat e reja parashikojnë gjithashtu rritje të konsumit publik duke detyruar projekte kapitale.

Masat e reja duhet të përfshihen në ribalancën e përgatitur nga Ministria e Financave.

Related posts

LSDM: Tani duhet bashkim dhe disiplinë në respektimin e masave, do t’ia dalim për ta mposhtur koronavirusin

Televizioni Koha

Të dhënat statistikore për koronavirusin deri në mars të vitit 2020

Televizioni Koha

Gjermania nga 1 janari me rregullore të re për punësim të privilegjuar nga Ballkani Perendimor

Televizioni Koha

Leave a Comment