24/02/2024
11.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Stafi i sigurisë do të bëjë grevë në aeroportet gjermane të enjten

Stafi i sigurisë do të organizojë greva në aeroportet anembanë Gjermanisë të enjten, duke përfshirë qendrën më të madhe të vendit në Frankfurt, tha sindikata “Verdi” të martën, pasi kjo rrit presionin ndaj qeverisë në bisedimet për pagat.

Ekonomia më e madhe e Evropës është goditur nga një seri ndalimesh përçarëse dhe të kushtueshme që ndikojnë në udhëtimet ajrore dhe hekurudhore, pasi punëtorët kërkojnë paga më të larta për të përballuar ndikimin e inflacionit.

Greva njëditore është planifikuar në aeroporte duke përfshirë Hamburgun, Bremenin, Hanoverin, Berlinin, Këlnin, Duseldorfin, Leipzigun, Dresdenin, Erfurtin, Frankfurtin dhe Shtutgartin, tha Verdi.

Sindikata e sektorit publik Verdi po negocion në emër të 25,000 punëtorëve në sektorin e sigurisë së aviacionit. Kërkon një rritje page prej 2,80 euro në orë dhe që të paguhen më shumë kur punojnë jashtë orarit.

Verdi tha se punëdhënësit kishin ofruar një rritje page prej 4% për këtë vit dhe 3% të tjera për vitin e ardhshëm, por se kjo ishte “krejtësisht e pamjaftueshme”.

Bisedimet do të zhvillohen më 6 dhe 7 shkurt. Në krye të veprimit industrial në aeroporte, Verdi planifikon një grevë të veçantë të transportit publik për të premten në 15 nga 16 shtetet e Gjermanisë, shkruan Reuters.

Të fundit