Të dielën ndërrohet ora – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Të dielën ndërrohet ora

Nga e diela fillon llogaritja verore e kohës. Natën mes të shtunës dhe të dielës akrepat e orës do të zhvendosen për një orë përpara, që do të thotë se në vend dy ora do të jetë tre.

Llogaritja verore e kohës përfundon më 25 tetor në orën 3 pas mesnate.

Nga viti 2021 duhet të hyjë në fuqi propozimi për shfuqizimin e llogaritjes së obligueshme të zhvendosjes së orës në vendet e Bashkimit Evropian. Propozimi u miratua nga ana e Parlamenti Evropian, por megjithatë çdo anëtar i Unionit do të ketë mundësi të zgjedhë nëse do të mbetet në llogaritjen verore ose në llogaritjen e dimërore të kohës.

Related posts

Filipçe: Javën e ardhshme do të arrijnë 500.000 maska dhe 20.000 teste

Televizioni Koha

Maqedonasit po deklarohen bullgar në Shqipëri për një pasaportë

Televizioni Koha

Monitorim: Lidhen 71 kontrata për prokurim publik urgjent me vlerë prej 1.5 milionë eurosh, më së shpeshti është blerë pajisje mbrojtëse

Televizioni Koha

Leave a Comment