13/07/2024
31.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

1.717 raste me Covid-19, 3 të vdekur dhe 1.390 të shëruar

Sipas të dhënave nga Instituti për shëndet publik, në tri ditët e fundit (nga 29.07 deri më 31.07.2022) janë bërë 2.631 teste, ndërsa janë regjistruar 1.171 raste të reja me KOVID-19. tre e kanë humbur jetën nga Shkupi në moshën 75, 80 dhe 83 vjeçare dhe 1.390 pacientë janë shëruar. Tre persona kanë ndërruar jetë në kushte spitalore. Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga “Termini im”, nuk është regjistruar asnjë person i vdekur, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Nga 1.171 raste të reja nga Shkupi janë 485, Manastiri 87, Kavadari 78, Prilepi 61, Kumanova 60, Ohri 51, Gostivari 49, Velesi 43, Tetova 32, Shtip dhe Struga 29, Strumicë. – 28, Kërçovë – 23, Gjevgjeli – 18, Negotinë – 15, Resnjë – 14, Koçani – 13, Radovish – 11, Shën Nikolla, Kriva Pallanka, Dibër dhe Vallandova – 6, Vinica dhe Demir Hisar – 5, Bogdanci – 3, Berovë, Kratovë dhe Krushevë – nga 2, Makedonski Brod dhe Demir Kapi – nga 1.

Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (1.171) janë regjistruar 275 riinfeksione.

Nga 1.390 të shëruar nga Shkupi janë 749, Manastiri 117, Kavadari 84, Prilepi 75, Velesi dhe Strumica 45, Kumanova 36, ​​Shtipi 33, Tetova 32, Negotina 25, Gostivari 19, Gevgjeli 19. – 17, Resnja dhe Radovishi – 15, Ohri – 13, Koçani – 12, Kërçova dhe Kriva Pallanka – 10, Kratovë – 6, Vallandova dhe Demir Hisar – 5, Makedonski Brod dhe Probishtip – 4, Sveti Nikole dhe Krusheva. – 3, Bogdanci, Demir Kapija dhe Dellçeva – nga 2, Vinica dhe Makedonska Kamenica – nga 1.

Janë bërë 2.631 teste përmes: ISHP-332, QSHP Shkup-33, QSHP Manastir-93, QSHP Prilep-22, QSHP Tetovë-44, QSHP Kumanovë-47, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Laboratori spitalor Kozle-0, Universiteti i Pulmonologjisë me Alergologji-0, SPQ 8 Shtatori, Instituti i Mikrobiologjisë-124, Zhan Mitrev (Filipi II)-34, Avicena-88, Biotek-110, Sistina-77, laboratori Laor – 21, Sinlab-13, Remedika-5, Fertility-31, Genea-28, Nicob Lab-122, VFW Medical-27, Eli MedicaPlus-34, Rojal Medika-2, Spektra-MM-16, Rapid Lab-9, Zhan Mitrev Strumica-10, Nova Lab Diagnostika-8, Ramus-25, ISHP dhe IPSH (test i shpejtë) – gjithsej 1,276

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 2,118,638 teste për KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID-19 në vend që nga fillimi i epidemisë është 328.180, numri i të shëruarve është 313.833, numri i të vdekurve është 9.373 dhe numri i rasteve aktive është 4.974.

Shpërndarja sipas qyteteve, Të sëmurë (gjithsej) Raste aktive (gjithsej)

Shkup 154996, Aktiv 1948
Kumanovë 17490, Aktiv 270
Manastir 16866, Aktiv 418
Prilep 14862, Aktiv 258
Tetovë 14008, Aktiv 192
Kavadar 11406, Aktiv 215
Veles 10350, Aktiv 163
Gostivar 9913, Aktiv 127
Ohër 9596, Aktiv 308
Strumicë 8451, Aktiv 132
Shtip  8415, Aktiv 120
Kërçovë 5878, Aktiv 92
Koçan 5275, Aktiv 49
Strugë 4953, Aktiv 38
Gjevgjeli 4584, Aktiv 52
Negotinë 3900, Aktiv 66
Resnjë 2898, Aktiv 68
Shln Nikollë 2714, Aktiv 45
Radovish 2648, Aktiv 59
Kriva Pallanka 2528, Aktiv 41
Dellçevë 2014, Aktiv 1
Dibër 1743, Aktiv 50
Berovë 1737, Aktiv 24
Valandovë 1549, Aktiv 23
Vinica  1416, Aktiv 13
Probishtip 4, Aktiv 4
Bogdanci 1048, Aktiv 9
Kratovë 1033, Aktiv 28
Krushevë 971, Aktiv 26
Demir Hisar 890, Aktiv 32
Makedonski Brod 768, Aktiv 11
Demir Kapi 606, Aktiv 2
Makedonska Kamenica 529, Aktiv 3
Pehçevë 491, Aktiv 3
Dojran 362, Aktiv 4.

Të fundit