21/04/2024
4.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Aksion i policisë në Tetovë dhe Ohër në klube nate- Kapen 99 femra të huaja që punonin ilegalisht, gjendet drogë dhe armë

Më 04/05.01.2024, njësia kombëtare për ndalimi e kontrabandës së migrantëve dhe trafikimit të qenieve njerëzore në Departamentin për Hetime Penale në Departamentin për Ndalimin e Krimit të Organizuar dhe Krimeve të Rënda, në bashkëpunim me OSPO, dhe në koordinim me publikun Prokurori ng, pasi u morën urdhëra kërkimi nga Gjykata Themelore Penale Shkup kërkimet u kryen në tre institucione hotelierie, dy prej të cilave në fushën e SPB Tetovë dhe një në zonën e Ohrit.

Gjatë veprimeve të kryera të policisë dhe hetimeve në tre objektet e hotelierisë, janë gjensur gjithsej 99 gra me origjinë të huaj të cilat kanë qëndruar në kundërshtim me qëllimin dhe janë gjetur një qese me lëndë pluhuri dhe një pistoletë e kalibrit “Gamo” 4.5 mm.

Në objektin e hotelierisë në pronësi të I.I. (26), u gjetën 50 vajza nga Ukraina, Rusia, Bjellorusia, Shqipëria dhe Kosova, si dhe një qese droge, dhe u identifikuan gjithashtu 80 persona. Në objektin e hotelerisë, në pronësi të A.J. (26), janë gjetur 36 vajza nga Ukraina, Rusia, Bjellorusia, Shqipëria, Kolumbia, Serbia, Argjentina, Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut, si dhe është gjetur një armë zjarri, ndërsa 95 të ftuar janë identifikuar në objekt.

Gjatë kontrollit të kryer në lokalin e hotelierisë në Ohër, në pronësi të H.A.(34), janë gjetur 13 vajza nga Ukraina, Rusia, Bjellorusia, Kazakistani dhe Maqedonia e Veriut, si dhe në lokal janë gjetur dhe identifikuar 47 të ftuar.
Lidhur me femrat e gjetura të cilat kanë qëndruar në kundërshtim me qëllimin, do të fillojë procedura penale pranë gjykatës kompetente, ndërsa kundër pronarëve do të paraqiten parashtresat përkatëse.

Të fundit