21/07/2024
27.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Bytyqi: Filluan negociatat për hartimin e një Kontrate të re të Përgjithshme Kolektive

Dje filluam negociatat për hartimin e një Kontrate të re të Përgjithshme Kolektive për të gjithë punonjësit në sektorin publik, paralajmëroi zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike Fatmir Bytyqi.

Zgjidhja të cilën do t’a gjejë do të jetë sistematike dhe solidare për të gjithë tha Bytyqi si:

-Kemi propozim për rritje lineare prej 2.806 denarë për të gjithë të punësuarit në sektorin publik!

-Propozim për kthimin e një të drejte që humbi me nënshkrimin e OKD-së për sektorin publik në vitin 2008 dhe ajo është e drejta për regres të pagës së pushimeve për të gjithë punonjësit në sektorin publik!

Të fundit