25/07/2024
22.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Deputetët e partive më të vogla do të informojnë për ndryshimet e propozuara të Kodit Penal

Deputetët e partive më të vogla parlamentare propozues të Projektligjit për ndryshime dhe plotësime të Kodit Penal sot do të mbajnë konferenca shtypi në Kuvend.

Siç informojnë nga shërbimi për shtyp i Kuvendit, në pres konferencë fjalime do të kenë deputetët Pavle Trajanov, Dimitar Apasiev, Monika Zajkova, Maja Moraçanin, Bobi Mojsovski, Bejxhan Iljas, Lupço Ballkovski, Borisllav Kërmov, Panço Minov dhe të tjerë.

Me konstituimin e grupit të punës për reforma në legjislaturën zgjedhore më 3 maj në Shkup startoi procesi i harmonizimit të qëndrimeve për ndryshime me qëllim të përmirësimit të legjislaturës zgjedhore. Aleksandar Novakovski, ekspert dhe ish-anëtar i KSHZ-së, është zgjedhur kryetar i grupit të punës. Në fokus të grupit të punës është zbatimi i rekomandimeve të OSBE/ODIHR, ndërsa më pas edhe përgatitja e një kodi të ri penal.

Vërejtjet të cilat tërhiqen në raportet e OSBE/ODIHR midis tjerash kanë të bëjnë me thjeshtimin e Kodit Penal me mundësi të sillet një i ri për shkak të ndryshimeve të shumta në kodin ekzistues, më pas për efikasitetin e procedurës ankimuese, barazinë e së drejtës së votës, çështjen e financimit të fushatave, si edhe raportet të cilat fitohen rreth financimit.

Në grupin e punës krahas përfaqësuesve të partive ka edhe anëtarë të MPB-së, Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës, MOST, CIVIL, Polio plus, Drejtorisë për Udhëheqjen e Librave Amë, Entit Shtetëror të Statistikës, Regjistrit Qendror, Gjykatës Administrative, Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, Institutit Nacional Demokratik, Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë dhe Sindikatës së Pavarur të Gazetarëve të Maqedonisë.

Të fundit