25/07/2024
15.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Drejtoresha e një kopshti dha dorëheqjen për shkak të një punonjësi që ngacmonte seksualisht fëmijët

Jelena Selak, drejtoresha e parashkollorit “Poletarac” nga Oxhaku, ka dhënë sot dorëheqjen, mëson jozyrtarisht “Blitz”. Selak dha dorëheqjen pas skandalit që tronditi këtë komunë të vogël, por edhe gjithë Serbinë, kur u bë e ditur se një asistente kishte abuzuar seksualisht me një numër të madh të fëmijëve që shkonin në kopsht.

Dorëheqja e drejtorit pasoi dy protestat e prindërve dhe banorëve të Oxhakut që u zhvilluan në dy javët e fundit, që nga ankesa e parë ndaj mësueses I.O. (26).

Gjithçka u zbulua kur një djalë katër vjeçar u raportoi prindërve se I.O. e fotografuan të zhveshur, pas së cilës ata vendosën të kontrollojnë se për çfarë bëhet fjalë. Kur psikologu konfirmoi besueshmërinë e dëshmisë, ky “edukator” u ndalua dhe së shpejti në telefonin e tij u gjetën shumë foto dhe video të fëmijëve të zhveshur nga kopshti.

Megjithatë, Klupko vazhdoi të ekspozohej kur prindërit e tjerë flisnin me të vegjlit e tyre dhe së shpejti numri i abuzimeve ishte dyshifror.

Sipas dëshmive të prindërve të revoltuar, teksa ka fotografuar vetëm disa djem, të tjerëve i ka prekur në mënyrë të pahijshme organet gjenitale dhe madje i kafshon dhe shumë shpejt kanë pasuar detajet.

Për shkak të pyetjeve të shumta pa përgjigje, prindërit dhe banorët e Oxhakut organizuan protesta paqësore para ndërtesës së komunës, por edhe atëherë atyre iu refuzua një adresë nga drejtuesit e Oxhakut.

I vetmi justifikim nga kopshti ishte në seancën e Këshillit të Prindërve, në të cilën u tha se I.O ishte punësuar si bashkëpunëtore pedagogjike për rreth dy vjet. Në pyetjen se a lejohej të qëndronte vetëm me fëmijët, përgjigja nga kopshti ishte: “Ne kemi vlerësuar se ka mundur, dhe nëse kemi gabuar apo jo, do të përcaktohet nga institucionet kompetente”.

Të fundit