13/07/2024
24.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Morën mito për kalim pa karton, arrestohen dy policë në Qafë-Thanë

Departamenti i Kontrollit të Brendshëm në Ministrinë e Punëve të Brendshme ka bërë kallëzim penal ndaj punonjësve të policisë A.V. dhe N.S., punonjës të komisariatit të vëzhgimit kufitar Qafasan. Sipas njoftimit, i akuzuari i parë ka kryer veprën penale “marrje e ryshfetit”, ndërsa i akuzuari i dytë “punë e pamatur në shërbim”.

I denoncuari i parë më datë 13.5.2023 në pikën kufitare Qafasan nga një shofer i cili drejtonte autobusin me marka kombëtare malazeze, për të cilin nuk kishte karton jeshil të vlefshëm, ka kërkuar dhe ka marrë ryshfet në shumën prej 70 (shtatëdhjetë) euro. , ndërsa i dyti i raportuar e ka humbur automjetin pa karton të vlefshëm jeshil dhe i ka mundësuar hyrjen në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

“Pas ndërmarrjes së masave dhe aktiviteteve për zbardhjen dhe dokumentimin e plotë të ngjarjes penalo-juridike, në koordinim me prokurorin publik kompetent, zyrtarët policorë janë privuar nga liria dhe janë dërguar para gjyqtarit për procedurë paraprake, me anë të së cilës janë i është caktuar masa e paraburgimit për një periudhë prej 30 ditësh. Departamenti për Kontroll të Brendshëm, Hetime Penale dhe Standarde Profesionale si propozues i autorizuar do të inicojë procedurë për përcaktimin e përgjegjësisë disiplinore, ndërsa zyrtarët policorë do të suspendohen nga puna deri në përfundimin e procedurës disiplinore”, thuhet në njoftimin e MPB-së.

Të fundit