18/06/2024
18.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Gjykata e Apelit në Veles ul dënimin nga 18 në 8 vite burg personit i cili aksidentoi për vdekje një të mitur

 Gjykata e Apelit ia zvogëloi dënimin me burg nga 18 në tetë vjet për Angelço Nikollovin, i cili vitin e kaluar më 17 dhjetor, duke vozitur në gjendje të dehur në një vendkalim për këmbësorë në Veles, mbyti një vajzë 11-vjeçare dhe u arratis me veturë. Nëna e fëmijës ka pësuar plagë të rënda në kokë dhe një dëmtim në pjesën e poshtme të këmbës.

Aktgjykimin e shkallës së parë në Gjykatën Themelore të Velesit e ka shqiptuar Këshilli Penal prej pesë anëtarësh, i kryesuar nga gjyqtarja Gabriella Gajdova.

Angellço akuzohej për dy vepra “Krime të rënda kundër sigurisë së njerëzve dhe pronës në komunikacion” dhe një vepër penale “Mosdhënie ndihmë të dëmtuarit në aksident trafiku”, të cilën e ka kryer me paramendim.

Në aktakuzë thuhet se edhe pse në gjendje të dehur ka qenë duke vozitur veturën, andaj duke iu afruar një vendkalimi të shënuar për këmbësorë nuk i ka respektuar shenjat e komunikacionit. Ai ka vozitur me shpejtësi rreth 68 kilometra në orë, që është më shumë se dyfishi i shpejtësisë së lejuar në pjesën kritike të rrugës, ku ka pasur sinjalistikë për shpejtësi maksimale 30 kilometra në orë.

I akuzuari nuk u ka kushtuar vëmendje këmbësorëve dhe me veturë ka goditur një nënë e bijë të cilët në atë moment kanë qenë duke kaluar në vendkalimin e shënuar për këmbësorë. Si pasojë e goditjes nëna ka pësuar një dëmtim fizik në pjesën e ballit. Nga ana tjetër, vajza është hedhur rreth 10 metra përpara, në vendkalimin tjetër të këmbësorëve, ku është rrëzuar përtokë, ka pësuar lëndime të shumta të rënda në pjesën e kokës dhe gjymtyrëve dhe ka ndërruar jetë.

Pas aksidentit, i akuzuari ka lënë veturën në një vend larg shtëpisë së tij dhe ka fikur celularin, kështu që nuk ka qenë i disponueshëm deri më datë 19.12.2022 kur është dorëzuar në organet e rendit, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.

Të fundit