13/04/2024
15.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Gjykimi për rastin “Haraçi” sot vazhdon me dëshmitë materiale

Gjykimi për lëndën “Haraçi” sot vazhdon me prezantimin e dëshmive materiale nga ana e Prokurorisë për krim të organizuar.

Procesi gjyqësor kundër Bojan Jovanovskit dhe Katica Janevës hyn në fazë të re prej kur përfundoi dëshmia e dëshmitarëve nga ana e prokurorisë.
Në seancën e fundit gjyqësore, dëshmuan Lidija Mlladenoviq, vajza e pronarit të dyqanit për mobilje “Zona mebel”, gjykatësja Meri Dika-Georigievska nga Gjykata e Apelit Shkup, kumbar i të akuzuarit Jovanovski, moderatorja Lila Stojanovska, mike e afërt e Jovanovskit dhe Sanja Dimovska, shefe e kabinetit të ish-prokurores speciale Katica Janeva, tani e akuzuara e dytë në “Haraçi”.

Paraprakisht, në këtë lëndë dëshmuan edhe ish-prokurorë të PSP-së, Elizabeta Josifovska, Lile Stefanova dhe Burim Rustemi, gjegjësisht në fillim të gjykimit dëshmuan edhe Jordan Kamçev i akuzuar në rastin “Perandoria”.

Të fundit