23/04/2024
7.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Italia arrin pikun e COVID-19

Me më shumë se 105 mijë të infektuar, mbi 77 mijë italianë ende pozitivë dhe pothuajse 12 500 të vdekur, Italia arriti kulmin e infeksionit për koronavirusin, deklaroi kreu i Mbrojtjes Civile italiane, Angelo Borrelli.

”Por, ky kulm është një rrafshnaltë malore, përpara se të filloni të shikoni zbritjen”, theksoi ai.

”Situata në territoret veriore mbetet më dramatike, por jugu është akoma në rrezik, dhe askush nuk mund dhe duhet të mendojë se mund të largojë vëmendjen”, tha Borrelli.

”Pa masat e marra dhe pa respektimin e tyre do të llogariten shumë më shumë vdekje. Kur kjo të mbarojë, do të jetë shumë e vështirë të rimarrim distancën që tani ndan njerëzit. Duhet të jemi në gjendje të afrohemi me tjetrin gradualisht, pa e humbur besimin”, deklaroi kreu i Mbrojtjes Civile italiane, Angelo Borrelli./Ansa

Të fundit