20/06/2024
21.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kallëzim penal kundër një punonjëse në MPB vodhi 600.000 denarë nga personat për dokumentet personale

Departamenti i Kontrollit të Brendshëm të MPB-së ka paraqitur kallëzim penal kundër një punonjëse të Sektorit për Çështje Administrative në Shtip, në krye të Vinicës, pasi dyshohet se ka marrë para nga personat për dokumente personale dhe ka fituar 600.000 denarë.

– N.L. në cilësinë e zyrtarit që kryen punë me interes publik, me qëllim të përfitimit të përfitimit pasuror të kundërligjshëm për vete, në periudhën janar – maj 2023, në disa raste ka përvetësuar paratë e besuara në shërbim, në mënyrë që ka kërkuar nga qytetarët – kërkues shërbimi për lëshimin e dokumenteve personale, t’i japin paratë në dorë me rastin e paraqitjes së kërkesës për lëshimin e dokumentit të udhëtimit dhe kartës së identitetit, me pretekstin se është mundësia e pagesës në terminalin POS me kartë pagese. nuk është në funksion për momentin. Në të njëjtën kohë, ajo ka shfrytëzuar mosnjohjen e tyre me rregulloret ligjore në MPB, dhe paratë që i janë besuar i ka përvetësuar duke fituar një dobi pasurore të kundërligjshme prej rreth 600.000 denarë, në dëm të buxhetit të MPB-së. të Brendshme, njofton MPB.

Departamenti për Kontroll të Brendshëm, Hetime Penale dhe Standarde Profesionale do të inicojë procedurë për përcaktimin e përgjegjësisë disiplinore dhe punonjësja do të pezullohet nga puna deri në përfundimin e procedurës disiplinore.

Të fundit