20/07/2024
21.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

“Kanë krijuar një komplot kundër meje” – tregon Urosh Blazhiç motivet e masakrës

Urosh Blazhiç (20), i cili bëri një festë të përgjakshme në fshatrat afër Mlladenovcit në të cilën vrau tetë persona dhe plagosi 15, zbuloi se cili ishte motivi i tij për këtë krim monstruoz. Siç mëson “Blitz”, ai u përpoq të justifikonte masakrën që kreu duke pretenduar se ka vuajtur dhunë në shkollën fillore dhe se fshatarët “e kanë tallur dhe komplotuar kundër tij”.

Uroshi tregoi detaje të jetës së tij dhe në këtë mënyrë zbuloi një “motiv” të mundshëm për këtë krim të paprecedentë.

Ai nuk ishte në marrëdhënie të ngushta me të vrarën, gjë që u konfirmua edhe nga fshatarët, të cilët thanë se e njihnin vetëm nga shikimi. Vendasit të tronditur nga tragjedia u përpoqën të kuptojnë pse Blažić sulmoi fqinjët e tij, duke pasur parasysh se ai nuk ishte i afërt me askënd.

Nga ana tjetër ai dëshmon dhe pretendon se fshatarët e kanë tallur.

– Ndjeva tallje. Fshatarët po komplotonin kundër meje – tha Blazhiq.

Ai tregoi gjithashtu se si fshatarët gjoja thanë gjëra të këqija për babanë e tij, duke përfshirë se ai ishte një “kriminel”. Ai iu referua rritjes së tij dhe periudhës nga shkolla fillore.

Siç tha ai, fëmijët e tallnin sepse ai kishte lëkurë më të errët dhe nuk donte të ishte shok me të.

– Që në moshë të vogël shoh padrejtësi dhe trishtim, mbi mua reflekton padrejtësia e shoqërisë. Unë nuk kam idhuj, jam ortodoks, serb, i krishterë, nuk pi duhan, nuk pi alkool – tha Blazhiç, i cili vrau tetë persona dhe plagosi 15.

Gjatë dëshmisë së tij, në të cilën u përpoq të justifikonte krimin monstruoz, ai përmendi edhe se si ishte miq me personazhe publike. Ai tregoi se si ishte i afërt me disa pjesëmarrës në reality show – Nikola Djordjevic, Philip Tzara, si dhe me yllin Denise Dame, madje e përmendi këtë si arsyen e xhelozisë që ai pretendon se të tjerët ndjejnë ndaj tij.

Blazhiq është marrë në pyetje në Prokurorinë e Lartë Publike në Smederevë, ku i është caktuar masa e paraburgimit deri në 30 ditë. Me atë rast ka treguar se si ka dashur ta “frikësojë fshatin”.

– Ai ka pranuar se ka kryer masakrën, duke deklaruar se me automatik dhe pistoletë në tre lokacione në territorin e Smederevës dhe Mlladenovcit, ka qëlluar disa persona që ishin në grup dhe të cilët nuk i njihte për t’i trembur. popullsia e vendbanimeve të përmendura – tha ai burim për “Blitz”.

Të fundit