17/06/2024
18.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Konferencë me temë ndarja e praktikave të mira akademike në Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë

Instituti “Maks va nder Shtul”, në Universitetin e Evropës Juglindore në
Tetovë në bashkëpunim me Upspsala University të Suedisë ka
organizuar konferencën me temë Ndarja e praktikave të mira akademike
për biznes më të mirë dhe komunitet më të mire. Organizatorët theksojnë
se ndarja e praktikave të mira ka të bëjë me intergritetin akademik është
shumë I rëndësishëm për cilësinë e punimeve shkencore që do të publikohen në të ardhmen.
Veli Kreci-drejtor I Institutit
Sonja Bjelobaba –Upspsala University
“Kryesisht fokusi është tek studentët që merren me studime në
ciklin e tretë, respektivisht studimet e magjistraturës dhe
doktoraturës, të cilëve do tju ndihmohet vazhdimisht në lidhje me
prodhimin e temave cilësore akademike të cilët më pas do t`ju
mundësojnë atyre një integrim gjatë përfshirjes në tregun e punës
apo hulumtimeve shkencore që do të realizonë në të
ardhmen.Përvoja është shumë e rëndësishme sepse bëhet një
kombinim I përvojave nga evropa veriore, perendimore dhe lindore
andaj kanë më shumë përfshirje shtetet si Suedia, Ukraina, Lituania
dhe Maqedonia”,/Tv Koha/

Të fundit