21/04/2024
4.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kovaçevski: Çmimet e produkteve bazë janë ulur për 10%, kemi ulje edhe te prodhimi i mishit

Kryeministri Dimitar Kovaçevski sot deklaroi se çmimet e produkteve bazë në vend është ulur për 10 për qind.

“Çmimet janë ulur për 10 për qind, siç folëm, dhe kjo mund të shihet gjithkund, gjithashtu edhe tek prodhimet e mishit ka ulje deri në 12 për qind, dmth nga 5 deri 12 për qind, mesatarja është diku 8 për qind nga shitja e përgjithshme e disa produkteve”, deklaroi Kovaçevski,

Kryeministri u lavdërua se për dy muaj me radhë inflacioni në vend ka shënuar rënie, ndërsa thotë se i njëjti është në nivel me disa shtete evropiane.

“Nëse i shihni shkallët mujore të inflacionit atëherë dy muaj me radhë shkalla e inflacionit është ulur ndërsa inflacioni vjetor me të cilin e mbyllëm vitin është në nivel që e kemi edhe në shtete tjera evropiane”, theksoi Kovaçevski.

Të fundit