20/06/2024
21.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kovaçevski e përvetësoi propozimin francez, a do të thotë kjo se ai kërkoi që bullgarët të hynin në Kushtetutë për t’ju vardisur Sofisë?

Në fjalimin e ngatërruar të Kovaçevskit para deputetëve, në të cilin ai nuk tha asgjë thelbësore, por vetëm fjalë boshe, një gjë ra në sy. Kryeministri tha se ky është “propozimi ynë maqedonas dhe nuk ka diktat”.

Propozimi ynë maqedonas bazohet në propozimin dhe marrëveshjen evropiane të vitit 2022, me të cilën vendi më në fund i hapi negociatat për anëtarësim pas shumë vitesh pritje. Është shkruar këtu në Shkup, ku po debatohet në Kuvend. I hedh poshtë tezat e rreme se për çdo gjë ka diktim nga kushdo – tha me të drejtë Kovaçevski.

Duket se ka harruar që në ditët e sotme çdo gjë mund të kontrollohet dhe shyqyr zotit ne ende e mbajmë mend mirë atë që tha kur shkoi në Bruksel dhe luante një patriot gjithë ditën.

Ajo  histori zgjati një ose dy ditë dhe pastaj ai vetë tha se propozimi ishte i presidencës së Francës dhe se ne nuk mund të kishim një propozim më të mirë.

Nëse është vërtet propozim i Kovaçevskit, të cilin askush i gjallë nuk e beson, atëherë është edhe më i tmerrshëm. Kjo do të thotë se Qeveria ka marrë kompetenca që janë kompetencë ekskluzive e Kuvendit, siç është ndryshimi i Kushtetutës.

A do të thotë kjo se kryeministri me arsye të shëndoshë e pranoi të gjithë Marrëveshjen për Fqinjësi të Mirë të nënshkruar nga Zaev që historia e përbashkët të bëhet pjesë e Kornizës Negociatore.

Dhe më e rëndësishmja, ishte futja e bullgarëve në Kushtetutë jo një franceze, por një propozim i Taçevit për të kënaqur Bullgarinë.

Kovaçevski do të duhet t’i përgjigjet këtyre përgjigjeve, kurdoqoft!

Të fundit