20/07/2024
21.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kryetari Sashko Mitovski nga buxheti i komunës uron me nga 3000 denarë maturantët në Kriva Pallankë

Maturantët nga gjimnazi i vetëm në Kriva Pallankë, SOU “Gjorçe Petrov” nga buxheti i komunës si urim nga kryetari Sashko Mitovski për mbarimin e shkollës së mesme morën nga 3000 denarë.

“Në shenjë të mbështetjes për të rinjtë dhe subvencionimit të të rinjve nga komuna, sot mjetet e parapara me masën e re, të prezantuar këtë vit, 3000 denarë nga buxheti i komunës së Kriva Pallankës.

Kryetari i Komunës së Kriva Pallankës, Sashko Mitovski, në këtë mënyrë i uroi maturantët dhe tha se për herë të parë këtë vit maturantët janë përkrahur, me kontribut në festën e ardhshme të mbrëmjes së tyre të maturës”, njoftojnë komuna.

– Investimi tek të rinjtë është investim në një perspektivë të besueshme për bashkinë dhe shtetin. Si komunë kemi qenë ndër të parët në vend që kemi prezantuar një program për të rinjtë dhe nga buxheti i vitit 2023 kemi ndarë fonde për subvencione direkte për të rinjtë përmes disa masave, përfshirë edhe maturantët. Sot, në llogaritë e të gjithë maturantëve të qytetit tonë, nga shkolla e mesme “Gjorçe Petrov”, si urim për festën e ardhshme të maturës, u transferuan mjetet nga subvencionet e parapara për ta – 3000 denarë nga buxheti i Komuna e Kriva Pallankës, masë e prezantuar për herë të parë këtë vit, tha Mitovski.

Krahas kësaj, Kriva Pallanka subvencionon blerjen e pajisjeve digjitale për të rinj, subvencione për blerjen e biçikletës, ndihmë financiare një herë për çdo të porsalindur, subvencion për blerjen e një karroce për një të porsalindur.nga

Të fundit