27/05/2024
19 C
Tetovo

Të tjera lajme

LSDM: Janë siguruar 66 milionë euro ndihmë nga BE

Në këto periudha të vështira në të cilat po kalon vendi ynë dhe të gjithë qytetarët e saj, Republika e Maqedonisë së Veriut më në fund ka mirëpritur vendimin e merituar dhe të shumëpritur për të hapur negociatat e pranimit me Bashkimin Evropian. Shëndeti i qytetarëve dhe drejt riparimit të pasojave ekonomike, ky është mesazh inkurajues që dëshmon se vetëm përmes punës së palodhur, punës dhe vendimeve të shtetit mund të përballemi me sfidat, thonë nga LSDM.

Ata shtojnë se qeveria e udhëhequr nga LSDM ka çliruar shtetin dhe ka ndërmarrë hapa të guximshëm.

LSDM ka arritur ta vendos ekonominë në këmbë të shëndetshme dhe Republikën e Maqedonisë së Veriut të bëjë vendin e 30 anëtare të NATO-s dhe të fillojë negociatat me Bashkimin Evropian. Përfitimet tashmë janë të dukshme, Bashkimi Evropian ka ndarë 66 milion euro për Republikën e Maqedonisë së Veriut.

“Nga këto, 50 milion euro janë të ndara për rimëkëmbje ekonomike dhe sociale, 9 milion euro janë ndarë për mbështetje të sektorit privat, 3 milion euro janë mbështetje të drejtpërdrejtë të buxhetit dhe 4 milion euro janë për nevoja emergjente të shtetit”, thonë nga LSDM./Telegrafi/

Të fundit