24/06/2024
18.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Maqedonia e Veriut në krye të listës për nga numri i fëmijëve të pavaksinuar

 Në Maqedoninë e Veriut përqindja e imunizimit është ende e pakënaqshme. Pragu i rekomanduar prej 95 për qind të vaksinuar nuk është arritur. Mjekët pohojnë se vaksinat janë të sigurta dhe të besueshme. Ata u bëjnë thirrje prindërve që të vaksinojnë rregullisht fëmijët.

Lija, difteria dhe poliomieliti janë disa nga sëmundjet ndaj të cilave ekspozohen fëmijët e pavaksinuar. Në Maqedoni ende nuk është arritur pragu i rekomanduar për imunitet kolektiv, i përcaktuar me programin e detyrueshëm të imunizimit, 95 për qind në nivel kombëtar dhe 90 për qind në nivel lokal.

Me vaksinën MRP, mbulimi është 70 për qind. Gjithashtu u vu re rritje e ndjeshme e mbulimit me HPV, me mbi 50 për qind.

Të fundit