17/06/2024
25.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mexhiti: Nuk mund t’i vendosim të gjithë punonjësit e shëndetësisë në të njëjtin shportë!

Ministri i Shëndetësisë, Fatmir Mexhiti në një koferencë për mediat sot tha se nuk mund mund të futen të gjithë punëtorët shëndetësorë në të njëjtin shportë për skandalin e Klinikës së Onkologjisë.

Ai theksoi se shëndetësia jonë ka mjekë shumë të përgatitur dhe se Ministria e Shëndetësisë do të bëjë gjithçka për të ruajtur reputacionin e tyre, ashtu siç është e drejtë dhe e drejtë ndaj qytetarëve.

“Si ministër ju garantoj se me kompetencat e mia, pa kompromis, nuk do të kursejmë askënd dhe do të punojmë. Atë që do të vërtetojmë, do ta sanksionojmë deri në fund. Në lidhje me pretendimet se pacientët kanë ardhur në Onkologji nga jashtë, aktualisht nuk kam informacion, por edhe nëse kemi pasur nuk mund të ndaj për shkak të çështjes që po trajtohet nga Prokuroria dhe për rrjedhojë gjithçka që do të merret si vendim në fund, do të shpallet publikisht para të gjithëve. Pacientët i kemi referuar në Prokurori dhe aty bëhet puna më transparente me të gjithë ata që kanë informacion për rastin, përfshirë edhe familjet e tyre”, tha Mexhiti.

Ai kërkoi që sa më parë t’i jepet fund spekulimeve për skandalin e Klinikës së Onkologjisë.

Të fundit