23/04/2024
6.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mickoski: Kovaçevski të vendosë në rend dite ndryshimet kushtetuese, nëse nuk ka shumicë të japë dorëheqje

Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski i bëri thirrje sot kryeministrit Dimitar Kovaçevski t’i vendosë në rend dite në Kuvend ndryshimet kushtetuese dhe nëse tregohet  se nuk ka shumicë të japë dorëheqje. Mickoski përsëriti se në këtë përbërje kuvendore ndryshime të Kushtetutës nuk do të ketë.

“Shfrytëzoj rastin dhe i bëj thirrje personit që është emëruar atje, Dimitar Kovaçevskit, dhe personit real që e udhëheq Qeverinë, Artan Grubin, së bashku me Ali Ahmetin që këto kërkesa t’i paraqesin në Kuvend, gjegjësisht të paraqesin nevojën për të hapur Kushtetutën në mënyrë që deputetët të mund të deklarohen. Ja ku jemi një orë më herët a nuk thonin vazhdimisht që nga viti i kaluar ka kaluar një vit dhe ne po dëgjojme tani në shtator kemi 2/3 shumicë, ka kaluar shtatori ka ardhur tetori dhe jo deri në tetor por deri në fund të vitit, pra ka kaluar viti 2022, po nuk ka qenë deri në fund të vitit, ka qenë deri në shkurt, ka kaluar shkurti, tani kanë thirrur për në maj, ja ku po kalon maji. Prandaj, të inkurajojmë Ali Ahmetin dhe Dimitar Kovaçevskin që ta paraqesin këtë kërkesë dhe le të votojnë deputetët, të shohim si do të votojnë”, tha Mickoski, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve gjatë vizitës së sotme në komunën e Kisella Vodës.

Nëse del se nuk ka shumicë për këtë në legjislativ, Mickoski mendon se Kovaçevski duhet të japë dorëheqje.

Duke komentuar grupin punues të ekspertëve për ndryshime kushtetuese, lideri i VMRO-DPMNE-së thotë se nuk ka mandat dhe se është shpërdorim i panevojshëm i parave të qytetarëve.

“Ata ekspertë marrin para nga Buxheti për punë për të cilat aktualisht nuk kanë mandat. Ata mund të marrin mandat vetëm nëse Kuvendi voton për nevojën e hapjes së Kushtetutës. Nëse Parlamenti nuk voton në fazën e parë dhe çfarë do të ndodhë, nevoja për hapjen e Kushtetutës, atëherë puna e tyre është e kotë. Dhe honoraret që qytetarët i marrin nga ju praktikisht do të jenë keqpërdorim i mjeteve financiare të qytetarëve sepse ata nuk kanë mandat të flasin për ndryshime kushtetuese”, tha Mickoski.

I pyetur për planet e pushtetit për emetimin e bonove, ai tha se kjo po bëhet pa konsultim me VMRO-DPMNE-në dhe pa llogaridhënie se për çfarë do të shpenzohen paratë.

“Tani nuk konsultohen me VMRO-DPMNE-në si partinë më të madhe politike që do të ndodhë. Bëj pyetje publike nëse VMRO-DPMNE sillet ashtu siç u soll LSDM në vitin 2016 kur u dërgoi letra, korrespondencë organizatave financiare ndërkombëtare dhe ne atë e replikojmë në nivel maqedonas në territorin e Maqedonisë dhe u bëjmë thirrje qytetarëve që të mos jenë pjesë e procesit kriminel i cili më pas duhet të keqpërdoret për të ushtruar presion mbi të njëjtët qytetarë në zgjedhjet e ardhshme. Çfarë do të ndodhë nëse ne i bëjmë një thirrje të tillë qytetarëve? Ja le të mendojnë ata, para se të hedhin një hap të mendojnë, sepse nuk janë konsultuar me VMRO-DPMNE-në, nuk e kanë pyetur VMRO-DPMNE-në për qëndrimin e tyre sepse po ta pyesnin VMRO-DPMNE-në do të kishin thënë mirë, për ç’farë ju duhen paratë, tregoni projektet, projektet po i vëmë në inspektim publik për bonot komunale. Le të mendojnë se çfarë po bëjnë, nuk do të them më shumë, ndoshta në periudhën e ardhshme do të shkojmë një hap më tej nëse nuk vijnë në vete”, tha Mickoski.

Për pohimet e VMRO-DPMNE-së se pushteti për korridoret do të angazhojë edhe pesë specialistë plotësues për autostradat për pagë mujore prej 36.500 euro, ai shprehu dyshim se paratë, si dhe avanset që transferohen  për korridoret, do të përfundojnë në disa xhepa privatë dhe për ryshfet  në zgjedhjet e ardhshme presidenciale dhe parlamentare. zhurnal.mk

Të fundit