16/07/2024
25.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Miratohet ligji që ndalon diskriminimin e personave mbipeshë

Nju Jorku miratoi një ligj që ndalon diskriminimin e personave mbipeshë.

Mbi 40% e të rriturve amerikanë konsiderohen obezë dhe studimet tregojnë se prirja ndaj peshës është e përhapur.

Paragjykimet mund të çojnë në kosto të larta, siç janë shkurtimet e pagave, veçanërisht për gratë.

Këshilltari i qytetit Shaun Abreu tha se diskriminimi i mbipeshës ishte një barrë e heshtur që mbahej nga shumë persona.

Gjatë dëgjimeve publike, mbështetësit e lëvizjes përmendën vështirësitë në gjetjen e vendeve në restorante dhe teatro, largimin nga pronarët dhe problemet me kufijtë e peshës në programin e qytetit për ndarjen e biçikletave.

Këshilltari Abreu, i cili sponsorizoi projektligjin, tha se u bë më i vetëdijshëm për problemin e diskriminimit, kur ai shtoi mbi 18 kilogramë gjatë periudhës së izolimit për shkak të Covid-19 dhe vuri re një ndryshim në mënyrën se si trajtohej.

Masa pritet të nënshkruhet nga kryebashkiaku i Nju Jorkut në fund të këtij muaji.

Udhëheqësi i pakicës në Këshillin e Qytetit të Nju Jorkut, një republikan, Joseph C. Borelli, tha për “The New York Times” se ai ka frikë se ligji do t’u japë njujorkezëve aftësinë për të paditur këdo dhe gjithçka. / atsh /

Të fundit