25/06/2024
23.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

MPPS: Pushimi i lindjes shtyhet deri në skadimin e masave të përkohshme

Shtyhet periudha e mungesës së paguar nga puna për shkak të përkujdesit për fëmijët e sapolindur dhe fëmijët e adoptuar deri në skadimin e kohëzgjatjes së masave të përkohshme.

e dekretin me fuqi ligjore të Ligjit për marrëdhënie pune që e solli Qeveria, mungesa nga puna e punëtoreve për shkak të shtatzënisë, lindjes dhe prindërimit dhe adoptimit, vazhdon të vijojë edhe kompensimi i pagës vazhdon të paguhet deri në skadimin e kohëzgjatjes së masave të përkohshme për mbrojtje nga përhapja dhe parandalimi i koronavirusit COVID-19, informoi Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS).Që atje theksojnë se vazhdimi i pushimit të lindjes do të rregullohet përmes Fondit për Sigurim Shëndetësor.

Nga atje theksojnë se vazhdimi i pushimit të lindjes do të rregullohet përmes Fondit për Sigurim Shëndetësor.

Ministria e Punës dhe e Politikës Sociale tregon se mbrojtja e amësisë është primare ndërsa kujdesi për shëndetin dhe sigurinë e nënave dhe fëmijëve nuk ka alternativë.

Të fundit