24/07/2024
20.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Në Krivollak do të asgjësohen granatat e pashpërthyera të mbetura nga Lufta e Parë Botërore

Drejtoria për mbrojtje dhe shpëtim sot në poligonin e armatës “Krivollak” do të bëjë asgjësimin e mjeteve të pashpërthyera të mbetura nga Lufta e Parë Botërore, që u gjetën në lokalitetin “Tumbe kafe” në Manastir.

Ekipet nga Drejtoria për mbrojtje dhe shpëtim kanë nxjerrë 12.300 copë ose 110 tonë mjete shpërthyese.

“Gjysma e parë e predhave artilerike nga Lufta e Parë Botërore, të gjetura në Stadiumin e Qytetit në Manastir, rreth 6000, do të shkatërrohet këtë muaj në poligonin ushtarak Krivollak. Për përfundimin e plotë të këtij operacioni, gjatë muajve janar dhe shkurt do të ketë edhe disa termine të tjerë kur do të shkatërrohen, përveç predhave të artilerisë të mbetura nga aksioni në Manastir edhe të gjitha municionet e mbledhura në vend në dhjetë muajt e fundit ose më saktësisht që nga shkatërrimi i fundit. në Krivollak. Shkatërrimi si më parë do të jetë nën mbikëqyrjen dhe kontrollin e plotë të njerëzve të parë të ARMV, ESHS dhe MPB-së”, thonë nga Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim.

Të fundit