18/05/2024
22.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Në pikën kufitare Bogorodicë për dalje nga vendi koha e pritjes deri në një orë e gjysmë

Intensiteti i qarkullimit në rrugët rrugore jashtë zonave urbane është mesatar. Për shkak të frekuencës së shtuar të automjeteve, koha e pritjes në vendkalimin kufitar Tabanovcë për të hyrë në vend është 30 deri në 40 minuta, ndërsa në pikën kufitare Bogorodicë për dalje nga vendi është 60 deri në 90 minuta. Në pikat e tjera kufitare nga ana e Maqedonisë nuk ka më ndalime për hyrje dhe dalje nga vendi.

Për shkak të vendosjes së shtresës asfaltike (asfaltimi), deri më datë 20 korrik, pjesa Demir Kapi – Davidovë do të jetë e mbyllur nga ora 10:00 deri në orën 16:00.

Nga 1 korriku deri më 31 gusht, në rrugët shtetërore të Maqedonisë është vendosur regjim veror i qarkullimit, i cili ndalon lëvizjen e mjeteve të rënda me peshë totale mbi 15 tonë, gjatë ditëve të fundjavës dhe në ditët me rritje të lartë. temperaturat.

Në autostradën A2: Shkup – Ohër – Shkup, gjatë fundjavës është i ndaluar qarkullimi i mjeteve të rënda mallrash, pesha totale e të cilave kalon 7,5 tonë, në intervalet e mëposhtme: e premte nga ora 15:00 deri në ora 22:00, e shtunë nga ora 07:00. 00 deri në 12:00 dhe nga ora 18:00 deri në 24:00 dhe të dielën nga ora 07:00 deri në 22:00.

AMSM rekomandon rregullim të shpejtësisë së lëvizjes, respektim të sinjalistikës në komunikacion dhe menaxhim të kujdesshëm të automjeteve, veçanërisht në rrugët nëpër lugina, lugina lumore dhe gryka, ku ka mundësi për rrëshqitje të dheut. Kjo veçanërisht vlen për segmentet Katllanovë – Veles, Mavrovë – Dibër – Strugë, Vinicë – Berovë dhe Koçan – Dellçevë.

Të fundit