24/05/2024
11.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

VIDEO: Shpëtohet ariu që 10 orë mbeti i ngujuar në një strofkë në malin Sharr

Parku Nacional i Malit Sharr informon se pas raportimit të një banori nga fshati Bozovcë se në kasollen e tij kishte ngecur një ari, J.U.N.P. Mali sharr së bashku me ekspertët e institucionit publik Kopshti Zoologjik i Qytetit të Shkupit organizuan aksion për lirimin e kafshës.

– Mashkulli i rritur i cili ka ngelur në kabllo për rreth 10 orë është lodhur dhe i frikësuar dhe pas 3 orësh punë Bozo është liruar me sukses. Arinjtë janë banorë rreptësisht të mbrojtur të malit Sharr dhe popullata vendase nga fshatrat malore jetojnë në harmoni me natyrën, thuhet në njoftimin e Parkut Kombëtar.

Nga aty, ata falënderojnë pronarin e strofkës i cili raportoi ngjarjen në mënyrë që ariu të lirohet.
Falenderojmë edhe punonjësit e policisë për përpjekjet e tyre për sigurimin e terrenit, si dhe të gjithë autoriteteve të tjera.

Të fundit