15/06/2024
18.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Një shpenzim i ri i papritur për të gjithë ata që planifikojnë pushime në Greqi në shtator

Verën e ardhshme, nëse planifikoni të shkoni me makinë për pushime në Greqinë fqinje, duhet të dini se i gjithë udhëtimi do t’ju kushtojë pak më shumë para se ato udhëtime me të cilat jeni mësuar.

Gjegjësisht, siç raportojnë mediat greke, në Greqi ka rritje të madhe të çmimit të tarifave dhe çmimet e reja do të aktivizohen që në muajin e ardhshëm.

Ky vendim i koncesionarëve të autostradave kryesore greke shkaktoi një reagim të ashpër në Ministrinë greke të Infrastrukturës dhe Transportit, por duket se rritja e çmimit të tarifave nuk mund të ndalet.

Në deklaratën e Ministrisë përkatëse, të cituar nga AKSH-MAP, thuhet se duhet gjetur një zgjidhje reale pa i ngarkuar qytetarët në vitin 2023 dhe theksohet se shteti do të shterojë të gjitha opsionet që ka në dispozicion për të ndalur veprimet e njëanshme të kompanitë.

Më 3 korrik të këtij viti, koncesionarët kërkuan një takim në Ministri për të diskutuar përditësimin e tarifave në bazë të marrëveshjeve koncesionare.

Siç raportojnë mediat greke, janë zhvilluar dy takime, më 18 dhe 24 korrik, ku janë diskutuar skenarë alternativë për gjetjen e një zgjidhjeje që nuk do të ishte barrë për qytetarët.

Ministria u habit kur më 28 korrik mbërriti një letër ku koncesionarët deklaronin se synojnë të vazhdojnë me një rritje të ndjeshme të tarifave.

Sipas njoftimeve, kërkesa e koncesionarëve është që rritja e çmimit të disa pikave të pagesës të arrijë në 16 për qind.

Pra, nëse një taksë tani kushton mesatarisht rreth 3 euro, çmimi i ri pas rritjes së çmimit do të jetë 3.50 euro.

Ky informacion sigurisht që nuk u ka pëlqyer qytetarëve maqedonas, të cilët rregullisht shkojnë me pushime në Greqi.

– Taksat janë ende mjaft të shtrenjta, sidomos për ata që përdorin shpesh autostradat greke. Ne kemi një apartament në Nei Pori dhe kalojmë shumicën e fundjavave atje. Vetëm për në Nei Pori paguajmë tre tarifa, dy prej të cilave zakonisht i shmangim dhe lëvizim në rrugën e vjetër. Zakonisht çmimi i tarifave varion nga 2 deri në 3.50 euro dhe rritja e çmimit nuk duhet të jetë më shumë se gjysmë euro. Megjithatë, ne mund të ankohemi sa të duam, por nuk mund të ndikojmë në vendim. Siç thonë ata, ashtu do të bëjmë – thotë Zoran R. nga Shkupi.

Të fundit