24/05/2024
11.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Nominim për çmimin UNESKO-Loreal për gratë në shkencë për vitin 2021

UNESKO i fton shtetet anëtare të parashtrojnë nominimet e veta për çmimet e UNESKO-Loreal për gratë në shkencë për vitin 2021.

Çmimet në shumë prej 100.000 dollarëve amerikanë veçmas do t’u ndahen pesë grave të shquara shkencëtare, për kontributin e tyre të posaçëm në hulumtimet në sferën fizikës, matematikës dhe shkencave kompjuterike.

Parashtrimi i kandidaturave është vetëm përmes platformës onllajn të krijuar për këto çmime, më së voni deri më 31 maj 2020.

“Lusim, pas parashtrimit të kandidaturave të mundshme për këto çmime, ta informoni Komisionin nacional për UNESKO të Rrepublikës së Maqedonisë së Veriut”, ceket në kumtesën e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës. ab/

Në vijim janë parashtruar edhe rregullat dhe procedurat lidhur me këto çmime:

2021 L’Oréal-UNESCO For Women in Science Awards – Rules and Regulations

Call for nominations_FWIS Awards 2021_eng

Call for nominations_FWIS Awards 2021_fr

Të fundit