12/07/2024
32.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Parlamenti Europian ka miratuar një raport mbi procesin e anëtarësimit të Shqipërisë në BE

Raporti për procesin e anëtarësimit të Shqipërisë në BE u miratua me një shumicë të madhe në Parlamentin Evropian, tha Isabel Santos, raportuesja e Shqipërisë për Shqipërinë.

Nga 599 ligjvënës, 519 votuan pro vendimit, Santos tha se është koha që Shqipëria të hyjë në negociata me Bashkimin Evropian, sipas portalit Albanian Daily News.

– Raporti im për procesin e anëtarësimit të Shqipërisë në BE sapo u miratua në seancën plenare të Parlamentit Evropian me një shumicë të madhe. Evropa nuk mund të zhgënjejë popullin shqiptar dhe vendin që u përpoq të bënte të gjitha hapat e nevojshme për t’u bashkuar. “Është koha për të kaluar në negociata zyrtare”, shkroi Santos.
Në seancën plenare të Parlamentit Europian, ajo prezantoi gjetjet për ecurinë e vendit në proceset e integrimit europian dhe kërkoi mbajtjen urgjente të Konferencës së Parë Ndërqeveritare ndërmjet Shqipërisë dhe BE-së në kuadër të Presidencës Franceze të Këshillit Europian.

Përfaqësuesi i Komisionit Evropian Didier Reynders theksoi vendosmërinë e Shqipërisë për plotësimin e kushteve për mbajtjen e Konferencës së Parë Ndërqeveritare dhe kërkoi që ajo të mbahet sa më shpejt, raporton Blic.

Të fundit