13/07/2024
24.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Prej sot fillon pagesa e pensioneve të korrikut

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se nga sot, më 27 korrik 2022 do të fillojë pagesa me faza e pensioneve të korrikut, të cilat vazhdojnë të paguhen para kohe.

Tërheqja e pensioneve përmes filialeve të bankave për pensionistët që nuk përdorin karta do të realizohet në katër grupe, sipas shumës së pensionit:

Për pensionet deri në 11.000 denarë, pagesa duhet të bëhet më 27.07.2022 (e mërkurë).

Për pensionet në shumë prej 11.001-14.000 denarë, pagesa duhet të bëhet më 28 korrik 2022 (e enjte).

Për pensionet në shumë prej 14.001-18.000 denarë, pagesa duhet të bëhet më 29.07.2022 (e premte), dhe për pensionet me shumë mbi 18.001 denarë, pagesa duhet të bëhet më 1 gusht 2022 (e hënë).

Pensionistët që përdorin një kartë pagese të lidhur me llogarinë në të cilën transferohet pensioni mund t’i disponojnë paratë nga data 27 korrik (e mërkurë).

Ata mund të tërheqin pensionin në një bankomat.

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale bën me dije se pensionet janë të sigurta në llogaritë e përdoruesve, sistemi i pensioneve është stabil dhe funksionon pa probleme.

U bëjmë thirrje pensionistëve që t’i përmbahen orarit të pagesave, sepse pagesa në faza bëhet për të reduktuar bllokimet para dhe në banka për të mbrojtur shëndetin personal dhe publik.

Të fundit