20/07/2024
21.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Punëtorët e fabrikës “Kolska” dhe LSM protestojnë para DAP-it

Të punësuarit në fabrikën e automjeteve hekurudhore “Veles” më saktë “Kolska” sot bashkë me Lidhjen e Sindikatave të Maqedonisë kanë protestuar para Drejtorisë së të Ardhurave Publike.

Përfaqësuesit e fabrikës thonë se në kushte të këtilla fabrika do të duhet të shkojë drejt mbylljes ndërsa kjo do të paraqet shpenzime shtesë për shtetin, ata shprehin revoltën e tyre ndaj DAP për shkak të bllokimit të xhirollogarisë së fabrikës, si dhe ndaj Qeverisë dhe Ministrisë kompetente të Transportit dhe Lidhjeve për moszgjidhjen e statusit të kësaj kompanie shtetërore prej vitesh.

“Dje LSM e ka paraqitur shtetin deri tek Inspektorati për Punë, ku ka theksuar dhe kërkuar që të kryhet mbikëqyrje e caktuar inspektuese pasi paga minimale jepet nën zgjidhjen ligjore, kjo do të thotë se punëtorët tanë marrin paga nën 18.000 denarë”, tha mes tjerash kryetari i LSM-së, Darko Dimovski.

“Po shkon drejt mbylljes. Kjo so të thotë shpenzime shtesë për shtetin, duhet të çojnë pjesët nëpër Bullgari, Serbi. Do të thotë ikje e parave tona”, tha mes tjerash Toni Arsovski nga “Kolska”.

Të fundit