22/07/2024
20.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Që nga sot, Covid-19 është një sëmundje infektive e zakonshme janë hequr dhe masat e fundit për vendosjen e maskave

Komisioni i Shëndetësisë shqyrtoi dhe pranoi rekomandimet e OBSH-së që të hiqen të gjitha masat për Covid-19 dhe nga dita e sotme Covid-19 do të trajtohet si një sëmundje e zakonshme infektive.

“I pranuam rekomandimet e OBSH-së për të bërë një tranzicion në trajtimin e Covid-19 si sëmundje infektive e zakonshme në nivel të sëmundjeve të tjera infektive në Maqedoni. Bëhet fjalë për katër masa: mbajtja e detyrueshme e maskave në spitale, në farmaci, në transportin publik dhe në shtëpitë e të moshuarve me nevoja të veçanta.

Ne si komision dëshirojmë të rekomandojmë që në spitale, duke pasur parasysh përvojën pozitive, personat që do të vizitojnë spitalet të përdorin maska, veçanërisht personat mbi 65 vjeç dhe të sëmurët kronikë – tha zëdhënësi i Komisionit për Sëmundje Infektive, Dr. Zlate Mehmedovic. .

Ka ende rekomandime për vaksinimin e qytetarëve me vaksina për t’u mbrojtur nga Covid, veçanërisht për të moshuarit.NGA : 

Të fundit