21/04/2024
4.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Rabije Murati dhe Antonio Mitriqeski, fitues të çmimit shtetëror “Shën Klimenti i Ohrit”

Çmimi shtetëror “Shën. Klimenti i Ohrit” për të arritura në fushën e edukimit dhe arsimit iu nda sot prof. dr. Rabije Murati, profesoreshë universitare, dhe për arritjet në fushën e kulturës dhe artit regjisorit Antonio Mitriqeskit.

Çmimet u ndanë në Kuvendin e Maqedonisë nga Tomisllav Osmanli, kryetar i Bordit për Çmimin Shtetëror “Shën. Klimenti i Ohrit”.

“Unë besoj shumë se arsimi, shkenca dhe arti mund të frymëzojnë dhe motivojnë njerëzit për të bërë gjëra të mëdha, për këtë arsye, shpresoj që një ditë në vendin tonë të hapet një marrëdhënie më e thellë për të përfshirë arsimin, shkencën dhe artin”, tha Mitriqeskit duke falënderuar për çmimin.

Ai theksoi se është thellësisht i bindur se ky çmim i obligon ata si fitues që të japin një kontribut edhe më të madh dhe të inkurajojnë brezat e ardhshëm të qëndrojnë në vend.

Të fundit