18/06/2024
18.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Reformat në arsim, VMRO: Dorëheqje të Carovskës, rënie të qeverisë

VMRO – DPMNE drejton kritika në adresë të ministres së arsimit Milla Carovska për, siç shprehen, ngecjet në arsim dhe kërkon dorëheqjen e saj. Sipas partisë së Mickovski, reformat artificial në arsim po imponohen edhe përkundër kundërshtimeve të shumta dhe s’do japin rezultate pozitive.

“Nga njëra anë fuqishëm imponon program arsimor ku do të hiqen përmbajtje, dhe nga ana tjetër këtë e quan përparim në sistemin arsimor. Ekspertët reagojnë për një përmbajtje të tillë, posaçërisht në një moment të tillë të ndjeshme, në të cilin gjendet Maqedonia në aspekt të ndryshimit të përmbajtjeve sipas marrëveshjeve politike. Nga kjo kuptohet se nuk bëhet fjalë për reformë në arsim, por për interesa politike.”,- theksoi zëdhënësja e VMRO–DPMNE-së, Marija Miteva.

Të fundit