22/04/2024
6.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Sipas kalendarit sot fillon dimri – Sot është dita më e shkurtër dhe nata është më e gjatë

Dimri në këtë vendin tonë dhe në hemisferën veriore të Tokës ka nisur herët në mëngjesin e sotëm në orën 04:27. Në të njëjtën kohë, vera fillon në hemisferën jugore.

Dita e ardhjes së dimrit njihet edhe si solstici dimëror, domethënë dita është më e shkurtra dhe nata më e gjata. Nga sot netët gradualisht do të bëhen më të shkurtra dhe ditët më të gjata.

Dielli në Shkup doli në ditën e parë të dimrit në orën 06:59, ndërsa do të perëndojë në orën 16:06. Dita e sotme zgjat 9 orë e 7 minuta.

E premtja, 22 dhjetor, është dita e 358-të e vitit 2023. Deri në fund të vitit kanë mbetur edhe nëntë ditë.

Dimri do të zgjasë 88 ditë, 23 orë e 39 minuta, deri më 20 mars 2024, kur fillon pranvera në hemisferën veriore dhe vjeshta në hemisferën jugore.

Të fundit