13/04/2024
15.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Toshkovski: Jam i shqetësuar për procesin zgjedhor në njësinë numër 6

Ministri i MPB-së, Pançe Toshkovski thotë se është jashtëzakonisht i shqetësuar për njësinë zgjedhore numër gjashtë, gjegjësisht siç tha, në Tetovë, Gostivar, Bërvenicë dhe rrethinën e këtyre vendeve.

Sipas tij, alarmante është fakti se qeveria nuk lejon të bëhen ndryshime të njeriut të parët të policisë në qytetet që përfshinë njësinë zgjedhore numë gjashtë.

“Nuk kanë lejuar të bëhet një ndryshim në sistemim, i cili do të mundësonte emërimin e një shefi nga ana ime, si dhe një shef shtesë nga ana e ministrit shtesë. Ai është dashur të garantojë një proces zgjedhor të drejtë dhe demokratik në territorin e Tetovës, Gostivarit, Bërvenicës etj”, tha Toshkovski.

Pikërisht për njësinë zgjedhore numër gjashtë në referendum ishte vendosur rekordi botëror ku në çdo kuti në një qendër votimi hidhej një fletë votimi çdo 2 sekonda.

Të fundit