25/07/2024
18.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

(VIDEO) Gjithnjë e më shumë raste të pedofilisë dhe përdhunimit të të miturve – A janë të sigurt fëmijët tanë?

Mbi 300 të dënuar për pedofili dhe abuzim seksual të të miturve në vendin tonë. Numri më i madh i rasteve janë nga Shkupi.

Në vetëm një muaj disa raste shqetësuan opinionin maqedonas. Në të fundit, vajza e mitur është dehur fillimisht nga një vajzë 20-vjeçare, e cila më pas e ka zhveshur dhe e ka mbajtur që dy burra ta përdhunojnë. Ky lloj përshkrimi i ngjarjeve do të shqetësojë çdo prind dhe është normale të pyesim veten nëse fëmijët tanë janë të sigurt?

Maqedonia ka një regjistër të pedofilëve që nga viti 2012. Çdo qytetar mund të kërkojë me emrin dhe mbiemrin, pseudonimin, vendbanimin dhe komunën, për të parë nëse një autor i një krimi të tillë jeton pranë tyre. Regjistri përmban të dhëna për emrin dhe mbiemrin, datëlindjen, adresën e banimit, krimin për të cilin është dënuar dhe një fotografi.

Shifra prej 300 të dënuarish është nga të regjistruarit në këtë regjistër. Shumica prej tyre janë nga Shkupi, rreth 60, Prilepi 16, Velesi 14, Strumica 12 – në listën e të dënuarve janë edhe 13 gra.

Shihni se si funksionon në analizën e Scan.

Të fundit