05/10/2023
15.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mbi 1.200 të rinj do të mund të trajnohen për IT

Gjithsej 1.253 të rinjsh të papunë deri në moshën 34 vjeç, përmes trajnimeve të ofruara nga trajnerët, do të kenë mundësinë për deri tek kualifikimi dhe kualifikimi i më tej për aftësi informatike, duke marrë kështu zyrtarisht një certifikatë të akredituar.

Masa u njoftua sot në një konferencë për shtyp nga Ministrat e Punës dhe Politikës Sociale dhe Shoqërisë për Informatikë, Mila Carovska dhe Damjan Mançevski. Masa do të zbatohet përmes Agjencisë së Shërbimit të Punësimit, për të cilën janë ndarë gjithsej 35.1 milion denarë.

Thirrja për trajnime u publikua sot, ndërsa para nëntë ditë për trajnerë që do të zbatojnë. Ajo që është e rëndësishme për ne si qeveri është që të rinjtë të trajnohen dhe t’u jepet mundësi jo vetëm për punë me pagë të ulët, por edhe për punë me pagë të lartë siç janë punët në IT”, tha Carovska.

Ajo u bëri thirrje të gjitha grave të reja që të aplikojnë sepse, siç tha ajo, përdorimi i këtyre masave nga gratë në vitet e kaluara është rreth 20 përqind, ndërsa përdorimi i plotë i masave operative për punësimin e grave është 50 përqind.

Të fundit