01/12/2023
11.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Policia e Maqedonisë gjen mbi 100 mijë euro gjatë bastisjes së një lokali për organizimin e lojrave të fatit pa licencë

Policët nga Byroja për Siguri Publike-Departamenti për Polici Kriminale, Departamenti për Krimin Kompjuterik dhe Forenzikë Digjitale, Departamenti për Kundër Krimit të Organizuar dhe të Rënda dhe Sektorin për Punë të Brendshme – Shkup, në bashkëpunim me Administratën e të Hyrave Publike, sipas udhëzimeve të KSHP Shkup dhe urdhrave të pranuara nga gjyqtari i procedurës paraprake nga Gjykata Themelore Penale Shkup, dje (08.08.2022) kanë kryer bastisje në dy lokacione në Shkup te një person juridik dhe një person fizik për shkak të dyshimit të bazuar për veprën penale “organizim të lojërave të fatit pa licencë”, pra pa leje nga organi kompetent” sipas nenit. 156 të Ligjit për lojërat e fatit dhe lojërat zbavitëse.

Gjatë kontrollit në personin juridik janë gjetur 17 persona të cilët punonin si operatorë për komunikim me lojtarë të cilëve u ofrohen sporte dhe lloje të tjera bastesh dhe lloje të tjera të lojërave të fatit.

Në këtë mënyrë janë sekuestruar kompjuterë dhe pajisje kompjuterike, si dhe dokumentacion që lidhet me veprimtarinë e paligjshme të personit juridik.

Gjatë kontrolleve janë gjetur dhe konfiskuar 103.545 euro, 400 dollarë e 100 paund, dokumente personale, një kornizë bosh armësh, celularë dhe pajisje kompjuterike të përdorura për kryerjen e krimit.

Pas dokumentimit të plotë të rastit do të bëhet kallëzim penal në organet kompetente të prokurorisë

Të fundit