24/04/2024
14.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Borrell: Nëse hyjmë në luftë me Rusinë, do të shpërthejë Lufta e Tretë Botërore

Është e nevojshme të ndihmohet Ukraina, por edhe të shmanget përshkallëzimi dhe lufta me Rusinë, sepse në atë rast do të fillonte një luftë e tretë botërore, tha sot shefi i diplomacisë evropiane, Josep Borrell.

Një gjë është e qartë: është e nevojshme të ndihmohet Ukrainën sa më shumë që të jetë e mundur, por edhe të shmanget përshkallëzimi i luftës. Ne duhet të parandalojmë përhapjen e luftës në vende të tjera dhe të hyjmë në luftë me Rusinë. “Do të ishte Lufta e Tretë Botërore,” tha Borrell në një intervistë me France Radio France Info.
I pyetur për mundësinë e një embargoje evropiane ndaj gazit dhe naftës ruse, siç është vendosur nga Shtetet e Bashkuara, ai tha se do të ishte shumë më e vështirë për Bashkimin të bënte një zgjedhje të tillë.

Ne importojmë shumë prej tij. “Nuk është shumë e vështirë për Shtetet e Bashkuara, sepse ata mezi konsumojnë naftë ruse,” tha Borrell.

Të fundit