25/04/2024
6.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

“E Majta”: Shpallja e Malit Sharr për Park Kombëtar është manipulim parazgjedhor

Nga partia “E Majta” akuzojnë pushtetin se shpallja e Malit Sharr për Park Kombëtar është vetëm një manipulim parazgjedhor.

“Ekzistojnë një numër arsyesh pse kësaj qeverie nuk duhet t’i besohet. Kujdesi i pretenduar i kafshës mjedisi shihet në mbrojtjen e suksesshme të ndotësve më të mëdhenj industrialë të ajrit, si dhe minierat e vdekjes në “Euromaks”. Shpallja e Malit Share dhe Osogovës për Parqe Kombëtare janë një tjetër manipulim parazgjedhor. Ajo mund të shihet më së miri nga studimet e valorizimit që janë baza për marrjen e statusit të parkut kombëtar.

Sipas planit për Malin Sharr për Park Kombëtar, parashikohet vetëm 32.2% e tij territori të jetë një zonë me mbrojtje të rreptë. Ajo është pjesa e malit që për momentin nuk është nën kërcënim. Për më tepër, Kodra e Diellit nuk hyn në këtë zonë, që do të thotë se ajo do të vazhdojë ndërtimi i egër. Për më tepër, kjo hap mundësinë për të kompletuar shitjen e kësaj qendre skijimi”, thonë nga “E Majta”.

Sipas planit, thonë nga atje, prerja ilegale e Malit Sharr do të vazhdojnë sepse pjesa ku po ndodhin aktualisht prerjet e egra ndodhen jashtë zonës së mbrojtur./Telegrafi/

Të fundit