23/05/2024
11.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Koha mbaroi, ka mbetur pak shpresë për nëndetësen Titan: Tani gjithçka është në dorë të fatit

Duke supozuar se ekuipazhi i Titanit është ende gjallë, pikërisht në këto momente mbaron furnizimi me oksigjen i mini-nën.

Ekipet e shpëtimit që kërkojnë nëndetësen Titan mbështeten te fati. Dr. Simon Boxall nga Universiteti i Southampton shpjegoi për Sky news se nuk dihet ende se sa larg arriti Titan në udhëtimin e tij përpara se të humbiste kontaktin.

Nëse nëndetësja ishte afër sipërfaqes kur kontakti humbi dhe ende po zhytet në fund të detit, ajo mund të rrëshqasë për një kohë të gjatë.

– Kjo është arsyeja pse zona e kërkimit është kaq e madhe. Dhe këtu janë dy rrymat më komplekse në botë. Njerëzit supozojnë se oqeanet e thella janë shumë të qeta. Dhe këtu keni disa nga rrymat më të forta oqeanike.Nëse nëndetësja është ende afër sipërfaqes, ajo mund të udhëtojë dhjetëra milje përpara se të zhytet në fundin e detit, shpjegoi Boxall.

“Tani shpëtimtarët mbështeten në fat më shumë se çdo gjë tjetër,” shton ai.

Një anije kërkimore franceze që mbante një robot që mund të zhytet në thellësi ekstreme ka mbërritur në vendin ku po kërkohet Titani.

Një robot francez përgatitet të hyjë në ujë, tha Roja Bregdetare e SHBA.

Në disa postime të përsëritura në Twitter, agjencia konfirmoi se L’Atalante kishte mbërritur në vendin e kërkimit dhe ishte duke përgatitur automjetin e tij me telekomandë.

Horizon Arctic i Kanadasë vendosi gjithashtu anijen e vet me telekomandë që arriti në shtratin e detit dhe filloi kërkimin për nëndetësen e zhdukur.

Të fundit