22/07/2024
20.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ministria e Drejtësisë kërkoi nga Këshilli Gjyqësor që ti dorëzojë procesverbalin e seancës së djeshme

Për të marrë më shumë informata, Ministria e Drejtësisë i ka dërguar kërkesë Këshillit Gjyqësor që të dorëzojë për inspektim procesverbalin nga seanca e djeshme, si dhe rendin e ditës të miratuar, në të cilin është shkarkuar kryetarja e Këshillit Gjyqësor, Vesna Dameva.

Në njoftimin e sotëm nga Ministria e Drejtësisë, thuhet se po i përcjellin me shumë shqetësim ngjarjet në Këshillin Gjyqësor.

-Pavarësisht se Këshilli Gjyqësor është një organ i pavarur dhe i pavarur që duhet të sigurojë autonominë dhe pavarësinë e gjyqësorit, kjo që po ndodh aktualisht do të ndikojë shumë në besimin e mëtejshëm të qytetarëve në gjyqësor. Për të marrë më shumë informacion, Ministria e Drejtësisë i ka dërguar kërkesë Këshillit Gjyqësor që të dorëzojë për inspektim procesverbalin e seancës së 438-të si dhe rendin e ditës të miratuar. Shpresojmë dhe urojmë që situata e përgjithshme të tejkalohet dhe Këshilli Gjyqësor të jetë autoritet që do të kujdeset për reputacionin e gjyqësorit, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Drejtësisë.

Të fundit